Potpredsjednik Sabora Mato Arlović primio direktora Misije USAID-a u Hrvatskoj Williama Jeffersa

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Mato Arlović primio je u posjet Williama A. Jeffersa, direktora Misije američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Hrvatskoj.   

Arlović je istaknuo je dobru suradnju Hrvatske sa SAD-om, koja je vidljiva i kroz značaj i doprinos ove Agencije hrvatskom društvu. Zahvalio je na pomoći koju je Hrvatska primila, kako na humanitarnoj osnovi, za povrat izbjeglica i prognanika, tako i onoj za razvoj ljudskih prava, demokracije i političkog sistema. Želja Hrvatske je postati punopravnom članicom EU-a 2007. godine, u čemu će daljnja pomoć Agencije biti itekako dobrodošla. Potpredsjednik Sabora Arlović rekao je da sve institucije Hrvatske podupiru napore koje Agencija ulaže na području razvoja demokracije i civilnog društva.

Jeffers je rekao da će Agencija u Hrvatskoj biti do 2008. godine, iako su financirani do 2006. godine. Naglasio je da država treba sve više preuzimati ulogu regulatora u društvu, a sve manje aktivnog čimbenika, posebice u gospodarstvu. Izrazio je želju daljnje suradnje Agencije i institucija hrvatskog društva s ciljem što skorijeg približavanja Hrvatske EU, a kao najznačajniji cilj Agencije spomenuo je suradnju američkog i hrvatskog naroda na svim područjima.

Autor: Služba za odnose s javnošću