Potpredsjednik Sabora Furio Radin primio veleposlanika Indije Raja Kumara Srivastavu

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Indije u Hrvatskoj Rajom Kumarom Srivastavom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju suradnje dviju država. Sugovornici su se složili kako Hrvatska i Indija imaju vrlo dobre odnose te kako postoji prostor za njihovo jačanje posebice u gospodarskim djelatnostima kroz povezivanje poduzetnika i poslovnih subjekata dviju država.

– Drago mi je da sam imao mogućnost održati već nekoliko sastanaka u Hrvatskome saboru unatoč okolnostima, što svjedoči o dobrim odnosima naših država, naglasio je Srivasta. Rekao je kako je u dva i po mjeseca mandata u Hrvatskoj  napravio dobar posao te posjetio nekoliko hrvatskih gradova te se sastao se s predstavnicima hrvatskih tvrtki i upoznao s investicijama koje su u tijeku. Naglasio je kako će posebno raditi na povezivanju gospodarstvenika dviju država budući da u tom području postoji najviše potencijala za suradnju na obostranu korist. 

Potpredsjednik Sabora se složio kako je područje gospodarske suradnje i ulaganja važno za odnose dviju država, ali i naglasio kako se povezivanje Hrvatske i Indije treba dalje nastaviti u području kulture, znanosti i turizma te primjerice povezivanja dviju država izravnim letovima čime bi se olakšao dolazak indijskih turista u Hrvatsku. 

– Indija je poznata po stručnjacima iz područja informatičke tehnologije, visokorazvijenoj znanosti i tehnologiji te istraživanjima i mislim da tu leže nove mogućnosti za buduću suradnju, istaknuo je Radin. Također, kako je rekao Radin, od presudne važnosti za bilateralne odnose dviju država je i parlamentarna suradnja te iskazao nadu da će okolnosti uskoro omogućiti razmjenu posjeta parlamentarnih delegacija.