Potpredsjednik Sabora Furio Radin primio apostolskog nuncija Giorgija Linguu

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin primio je u petak apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, nadbiskupa Giorgija Linguu.

Radin je u razgovoru istaknuo tradicionalno bliske i prijateljske odnose Hrvatske i Svete Stolice, koji, kako je istaknuo, traju stoljećima. Posebno je naglasio važnost potpore Svete Stolice koja je među prvim državama priznala Hrvatsku i time dala veliki poticaj njezinom međunarodnom priznanju te borbi za neovisnost.

Sugovornici su se složili kako je prošlogodišnja proslava 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja bila prilika za razmatranje daljnjih pravaca u razvoju uzajamnih odnosa i jačanja suradnje na svim državnim razinama. Tijekom sastanka je izraženo očekivanje da će Hrvatska u skoro vrijeme imenovati novoga veleposlanika u Vatikanu, što bi bilo važno za daljnju suradnju dviju zemalja.

Potpredsjednik Sabora i apostolski nuncij su se isto tako osvrnuli na zalaganje pape Franje u uspostavi mira u svijetu te razgovarali o ulozi Crkve u području unaprjeđivanja socijalne osjetljivosti društava.