Potpredsjednik Sabora Ante Sanader primio predsjednika zemaljske vlade Tirola Antona Mattlea

Zagreb - Potpredsjednik Sabora Ante Sanader primio je u četvrtak predsjednika zemaljske vlade Tirola Antona Mattlea.

Na sastanku su prisustvovali: voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Austrija Ljubica Maksimčuk, veleposlanik Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Slavko Tucaković, načelnik Sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević, veleposlanik Austrije u Hrvatskoj Josef Markus Wuketich, načelnik Sektora za međunarodnu suradnju Savezne pokrajine Tirol Simon Lochmann i voditelj projekta “Tirol za hrvatsko vatrogastvo“ Peter Logar. 

–Zahvaljujem na svemu što Tirol radi za hrvatsko vatrogastvo posebno kroz projekt koji se provodi posljednjih dvadesetak godina “Tirol za hrvatsko vatrogastvo“, rekao je Sanader dodavši kako se i time pokazuje prijateljstvo među državama i istaknuvši kako vjeruje da će se tako nastaviti i u budućnosti. Također je naglasio kako Hrvatska prepoznaje važnost ovakve pomoći na svim razinama, što se, po njegovim riječima, vidi i iz jutrošnjeg prijema izaslanstva Tirola u uredu predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića. Sanader je posebno zahvalio na najnovijoj donaciji i primopredaji vatrogasnih vozila javnoj vatrogasnoj postaji i vatrogasnim društvima općine Rešetari koja je svečano upriličena jučer. 

Riječima zahvale pridružio se i glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković naglasivši kako je vatrogasna zajednica Hrvatske uvijek spremna pomagati onima koji je to potrebno. –Nadam se da ćemo tijekom novih susreta imati priliku zajedno obići trening centar za obuku od šumskih požara i globalnog zatopljenja u Divuljama, zaključio je Tucaković.
Predsjednik zemaljske vlade Tirola Mattle izrazio je zadovoljstvo suradnjom i partnerstvom naglasivši kako je ovaj projekt dokaz da su lokalne samouprave obiju država vrlo angažirane, a da su se kroz provedbu projekta razvile i jake prijateljske veze kako među pojedincima tako i među državama. –Pozitivni tragovi ovog projekta u posljednjih dvadeset godina dokaz su odlične suradnje ne samo nas koji smo sada uključeni u projekt već svih onih koji su prije nas u njemu sudjelovali, rekao je Mattle istaknuvši važnu ulogu voditelja projekta Petera Logara koji je zaslužan za dugoročan i održiv projekt s Hrvatskom, ali i s drugim susjednim državama.

Uručivši austrijskoj strani zlatno i srebrno odlikovanje za izniman doprinos vatrogastvu u Hrvatskoj potpredsjednik Sabora Sanader još jednom je iskazao zahvalnost za sve dobro što je Tirol napravio za vatrogastvo u Hrvatskoj.