Potpredsjednik Sabora akademik Reiner primio veleposlanika Poljske Paweła Czerwińskog

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u ponedjeljak veleposlanika Poljske Paweła Czerwińskog s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima te jačanju parlamentarne i gospodarske suradnje.

–Hrvatska i Poljska su dvije prijateljske zemlje s dugom tradicijom dobrih bilateralnih odnosa, kazao je na početku sastanka potpredsjednik Sabora Reiner.

Osvrnuo se na gospodarske odnose naglasivši kako dvije države imaju dobru gospodarsku razmjenu, a smatra da dodatne mogućnosti za jačanje suradnje postoje u IT sektoru, obrazovanju, zdravstvu, obrambenoj industriji, poljoprivredi, održivoj energiji i sigurnosti.

U vezi sa situacijom u Ukrajini, Reiner je kazao kako je Hrvatska spremna i dalje pružati pomoć te svojim iskustvom iz Domovinskog rata može pomoći u rekonstrukciji i razminiranju nakon rata.

Veleposlanik Czerwínski se složio s tim da dvije države imaju dobre odnose bez otvorenih pitanja te da nam se vizije u vanjskoj politici poklapaju.

Na sastanku je bilo riječi o važnosti intenziviranja parlamentarne suradnje koja doprinosi jačanju političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa dviju zemalja.