Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader primio gradonačelnika Otočca Gorana Bukovca i članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader primio je u utorak gradonačelnika Otočca Gorana Bukovca i članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočca, a sastanku je nazočila i saborska zastupnica Anita Pocrnić-Radošević.

Čestitajući im na prošlogodišnjoj 155. godišnjici osnutka DVD-a Otočac, Sanader je rekao kako im kao potpredsjednik Sabora dodjelom srebrne plakete Hrvatskoga sabora želi zahvaliti za izuzetan doprinos vatrogastvu u Republici Hrvatskoj. –Treće ste najstarije vatrogasno društvo u Hrvatskoj osnovano 1868. godine i hvala vam na doprinosu i aktivnostima vatrogastva u Lici, rekao je Sanader naglasivši kako snaga vatrogastva upravo leži u tradiciji koja se prenosi s koljena na koljeno.

Predsjednik DVD-a Otočac Marinko Krmec je zahvalio na dodijeljenom priznanju i ukratko predstavio povijest, rad i aktivnosti društva kojemu je na čelu.–Naše društvo, koje trenutno broji stotinjak članova, osnovano je na poticaj obrtnika, a u 155 godina postojanja sudjelovali smo u mnogim akcijama spašavanja života i imovine diljem Hrvatske, rekao je Krmec te istaknuo kako se neke obitelji ovoga kraja mogu pohvaliti i četvrtom generacijom vatrogasaca.

Gradonačelnik Otočca je zahvalio na podršci Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici koju pruža DVD-u Otočac i koja se prije svega ogleda u opremi koju vatrogasci imaju na raspolaganju naglasivši kako i grad iz proračuna godišnje izdvaja znatan dio financijskih sredstava za vatrogasno društvo.–Osim što operativno djeluju u spašavanju života i imovine društvo sudjeluje aktivno i u životu lokalne zajednice i kad god trebamo njihovu pomoć oni su nam na dispoziciji, zaključio je Bukovac.

Zastupnica Pocrnić-Radošević je posebno istaknula pozitivno okružje koje oko sebe kreira Dobrovoljno vatrogasno društvo Otočac i na taj način okuplja ljude i nastavlja tradiciju vatrogatstva posebno naglasivši aktivnosti Puhačkog orkestra DVD-a Otočac koji ujedno predstavlja i jednog od nositelja kulture u gradu.