Potpredsjednik Hrvatskog Sabora akademik Željko Reiner primio veleposlanika Armenije Ashota Hovakimiana

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sastao se u utorak s veleposlanikom Armenije u Hrvatskoj sa sjedištem u Pragu Ashotom Hovakimianom.

Razgovaralo se o intenziviranju bilateralne suradnje dviju država posebice u području gospodarstva, ali i jačanju parlamentarne suradnje i sveukupnih odnosa dviju država.

Obostrano su potvrđeni dobri odnosi dviju država s mogućnošću intenziviranja posjeta na političkoj i gospodarskoj razini. – Kada bude omogućena normalna mobilnosti ljudi, s obzirom na pandemiju uzrokovanu koronavirusom, nastojat ćemo organizirati parlamentarni susret u okviru suradnje skupina prijateljstava, rekao je Reiner.

Potpredsjednik Parlamenta naglasio je kako postoje mogućnosti za intenziviranje robne razmjene i suradnje u područjima telekomunikacija, graditeljstva i infrastrukture, poljoprivrede te prehrambene industrije.

Armenski veleposlanik se složio s time kako postoji velik potencijal za gospodarsku suradnju te rekao kako će, kada to okolnosti dopuste, organizirati susrete gospodarstvenika u okviru suradnje gospodarskih komora dviju država. – Suradnja naših država odvija se u okviru Istočnog partnerstva, ali intenziviranje bilateralnih političkih kontakata, posebice između parlamentaraca, važan je korak u odnosima Hrvatske i Armenije, rekao je Hovakimian.

Izrazio je spremnost za suradnju u području turizma, kulture te posebno znanstvene suradnje iz područja informatičke tehnologije i tehnologija budućnosti.