Petir i Šašlin obišli poljoprivrednike u Majuru

Majur – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir i član Odbora Stipan Šašlin, ujedno i načelnik Općine Draž, posjetili su u četvrtak Općinu Majur. Tom je prigodom Šašlin načelnici Općine Majur Klementini Karanović uručio odluku o donaciji Općine Draž u iznosu od trideset tisuća kuna za obnovu objekata stradalih u potresu.

Karanović je zahvalila na ovoj donaciji koja će im, kako je rekla, pomoći u obnovi preko 700 objekata stradalih u potresu. –Da nije bilo dobrih ljudi koji nam pomažu, sve ovo ne bi mogli izdržati, rekla je Karanović istaknuvši kako im zastupnica Petir pomaže od prvog dana od kada ih je pogodio strašan potres osiguravajući im donacije i sve druge vrste pomoći koje su potrebne za Općinu i njene stanovnike i na tome su joj, kako je naglasila, neizmjerno zahvalni.

Petir i Šašlin su u pratnji načelnice Karanović posjetili OPG Jurić u Stublju koji ima pet krava i trideset ovaca i bavi se uzgojem janjadi te OPG Solomun u Majuru koji ima pedeset krava, mljekomat i proizvodi sir te planira graditi i mini siranu. Članovi Odbora za poljoprivredu dali su podršku nastojanjima poljoprivrednika da unaprijede svoju poljoprivrednu proizvodnju i da ostanu živjeti u Majuru. Poljoprivrednici su se požalili kako im na usjevima veliku štetu čine divlje svinje na što je Petir rekla da je to problem s kojim se poljoprivrednici suočavaju diljem Hrvatske. Najavila je kako Odbor za poljoprivredu prikuplja podatke i da će uskoro održati tematsku sjednicu kako bi pronašli rješenje za taj gorući problem.