Peđa Grbin primio veleposlanika Alžira Mokhtara Aminea Khelifu

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Alžir Peđa Grbin održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Alžira u Republici Hrvatskoj Mokhtarom Amineom Khelifom. 

Alžirski veleposlanik istaknuo je važnost međuparlamentarne suradnje i daljnjega poticanja političkoga dijaloga između dvaju parlamenata, a osobito u temama od zajedničkog interesa kao što su turizam, poljoprivreda, ribarstvo, energetika i infrastrukturni projekti, koji imaju visoki potencijal za suradnju u predstojećem razdoblju. Organiziranje sastanaka skupina prijateljstva dvaju parlamenata veleposlanik drži značajnim za daljnju razmjenu iskustava i praksi o navedenim temama.

Grbin je,  zahvalivši veleposlaniku na prijedlogu za organiziranje sastanka međuparlamentarnih skupina prijateljstva, podsjetio na dobre odnose dviju zemalja izrazivši nadu za njihovim daljnjim unapređenjem.

Razgovaralo se i o aktivnostima tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, proširenju EU-a, ulasku Republike Hrvatske u Schengenski prostor, situaciji u Bosni i Hercegovini i Višegodišnjem financijskom okviru Europske unije.