Otvorene prijave za internetsko kviz-natjecanje učenika osnovnih škola "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?"

Zagreb - Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje poziv na drugo internetsko kviz-natjecanje učenika osnovnih škola "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?".

Prijave na natjecanje primaju se od 9. veljače do 9. ožujka 2015. na adresu elektroničke pošte kviz.gradjani@sabor.hr. Osnovne škole mogu prijaviti po jedan učenički tim koji čini troje učenika šestog, sedmog i osmog razreda. Timovi će rješavati 30 pitanja tijekom 25 minuta iz svojih školskih informatičkih učionica, a rezultati će biti dostupni na internetskim stranicama Hrvatskoga sabora tri sata nakon završetka natjecanja. 

Kviz-natjecanje će se održati putem CARNetova sustava za učenje na daljinu Loomen, u petak 27. ožujka 2015. godine s početkom u 13 sati. Pitanja su sastavljena na temelju nastavnoga Plana i programa povijesti za 6., 7. i 8. razred, a povezana su i s Kurikulumom građanskoga odgoja i obrazovanja. Podrobne informacije o kvizu s poveznicama na izvore literature nalaze se u Pozivu na sudjelovanje.

Prva tri najbolje rangirana tima osvojit će nagrade koje će im uručiti predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko. Svi ostali sudionici natjecanja primit će od Hrvatskoga sabora pohvalnice, odnosno zahvalnice.
 

Autor: Služba za medije