Otvorena izložba u povodu 29. godišnjice zločina u Borovu Selu

Zagreb - Zastupnik Stevo Culej autor je izložbe „Borovo Selo – zločin bez kazne“ koja je u četvrtak, četvrtu godinu za redom, postavljena u Hrvatskome saboru u povodu 29. obljetnice masakra dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu.

Izložba obuhvaća seriju fotografija, dokumenata i novinskih članaka koji prate sudbinu dvanaestorice stradalih i dvadeset i troje ranjenih hrvatskih policajaca u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine. 

Ubijeni pripadnici Specijalne jedinice policije Vinkovci u životnoj dobi od 20 do 36 godina bili su: Stipan Bošnjak, Luka Crnković, Josip Culej, Mladen Čatić, Janko Čović, Zoran Grašić, Antun Grbavac, Željko Hrala, Zdenko Perica, Marinko Petrušić, Mladen Šarić i Ivica Vučić. – Prisjećanjem na žrtve toga mučnoga događaja doprinosimo širenju istine o okolnostima i zbivanjima neposredno uoči i tijekom Domovinskog rata. Ujedno odajemo počast svim hrvatskim žrtvama i njihovim obiteljima. To je najmanje što danas možemo učiniti, kazao je zastupnik Stevo Culej prilikom postavljanja izložbe.

Izložba će u Hrvatskome saboru biti postavljena do petka, 8. svibnja 2020.