Održana konstituirajuća sjednica Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost

Zagreb - U ulozi predsjednika Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otvorio je konstituirajuću sjednicu toga Odbora danas u Hrvatskome saboru.

Predsjednik Sabora Jandroković istaknuo je ulogu Odbora u doprinosu promociji i popularizaciji znanosti te širenju spoznaja o hrvatskoj znanosti u našoj zemlji, ali i diljem svijeta. - Državne nagrade za znanost važna su potvrda znanstvenoj izvrsnosti i dostignućima u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, kazao je predsjednik Sabora Jandroković.

Nakon usvojenog dnevnog reda, predsjednik Hrvatskoga sabora predložio je da se za zamjenika predsjednika Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost imenuje potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, što su svi prisutni članovi Odbora prihvatili. Sjednicu je nakon toga nastavio voditi akademik Reiner.

Ujedno su imenovani i predsjednici, zamjenici predsjednika te članovi stručnih povjerenstava za znanstvena područja: prirodnih, tehničkih, biotehničkih, društvenih, humanističkih te područja biomedicine i zdravstva. Sjednici je nazočio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.