Održana 31. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predstavnicima klubova zastupnika kojom je predsjedao predsjednik Sabora Jandroković

Zagreb - Održana je 31. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predstavnicima klubova zastupnika kojom je predsjedao predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Nakon sjednice, predsjednik Jandroković je u izjavi za medije najavio kako će iduća, 21. sjednica Hrvatskoga sabora započeti 15. siječnja Aktualnim prijepodnevom, a završiti 22. ožujka 2024. Dodao je da će na dnevnom redu biti 205 točaka, od kojih je 191 neraspravljena s prethodne redovite sjednice te još 14 novih točaka. 

Predsjednik Jandroković kazao je i kako je tajnik Hrvatskoga sabora izvijestio Predsjedništvo o zaprimljenim ponudama na javni poziv za zakup poslovnog prostora za potrebe Hrvatskoga sabora. Dodao je kako će te ponude povjerenstvo Hrvatskog sabora analizirati te potom izvijestiti članice i članove Predsjedništva o eventualno zadovoljavajućoj ponudi. 

Sukladno dogovoru postignutom na prethodnoj sjednici Predsjedništva o pristupanju promjenama Poslovnika Hrvatskog sabora, predsjednik Jandroković izvijestio je na današnjoj sjednici kako je od predsjednika nadležnog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav zaprimio informaciju da je dosad dio klubova zastupnika predložio svoje predstavnike za radnu skupinu koja će pripremiti nacrt teksta promjene Poslovnika za sljedeći saziv Hrvatskoga sabora. Pozvao je i preostale klubove zastupnika da u predstojećem razdoblju predlože svoje predstavnike u tu radnu skupinu.