Objavljen javni poziv za izbor sedam članova Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije

Zagreb - Odbor za informiranje, informatizaciju i medije objavio je danas Javni poziv za izbor sedam članova Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije. 

Postupak izbora sedam članova Programskog vijeća HRT-a pokreće se zbog isteka četverogodišnjeg mandata sedam članova Vijeća HRT-a. Pet članova Vijeća HRT-a imenuju se na mandat od četiri godine, a dva člana Vijeća HRT-a imenuju se na mandat do 12. srpnja 2023. godine.

Javni poziv, sukladno članku 25., stavku 4. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, upućuje se hrvatskim državljanima s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, osobama koje su medijski stručnjaci i stručnjaci za audiovizualne djelatnosti, ugledni intelektualci, priznati umjetnici, stručnjaci i ostali javni djelatnici koji su se u javnom životu istaknuli zalaganjem za poštivanje demokratskih načela i vladavinu prava, izgradnju i unapređenje najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske, razvitak civilnog društva, obranu ljudskih prava i sloboda, promicanje kulture, znanosti i umjetnosti, kao i zaštitu slobode medija i izražavanja. 

Kandidature sa životopisom te ostalim dokumentima kojima se dokazuje ispunjavanje propisanih uvjeta dostavljaju se poštom preporučeno na adresu: Hrvatski sabor, Odbor za informiranje, informatizaciju i medije, Trg sv. Marka 6-7, 10 000 Zagreb, u roku od 30 dana od dana objave javnog poziva.