Miroslav Tuđman sudjelovao u radu konferencije Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u PS NATO-a Miroslav Tuđman sudjelovao je u utorak na videokonferenciji Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a koji okuplja voditelje nacionalnih parlamentarnih izaslanstava  zemalja članica NATO saveza kao i članove proširenog predsjedništva Parlamentarne skupštine NATO-a. 

Stalni odbor, čija je uloga upravljati radom Parlamentarne skupštine NATO-a u pauzi između dvaju godišnjih plenarnih zasjedanja, ovom je prilikom preliminarno raspravio financijska i proračunska pitanja vezana za rad PS NATO-a, a o čemu će NATO parlamentarci finalno odlučivati prigodom usvajanja skupštinskog proračuna koncem studenog ove godine na svom godišnjem zasjedanju. 

Osim o raspravi o aktualnim sigurnosno-političkim  zbivanjima, Stalni odbor je raspravljao i o problemu organizacije nadolazećeg godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, a  čiji je domaćin ove godine trebala biti Grčka. Uzevši u obzir postojeću epidemiološku situaciju vezanu uz pandemiju virusa COVID-19, Stalni odbor je odlučio da se godišnje plenarno zasjedanje PS NATO-a održi videokonferencijskim putem.