Milorad Pupovac primio njemačkog veleposlanika Staksa

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju dr. sc. Milorad Pupovac primio je u radni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke Jürgena Alfreda Roberta Staksa.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem razvoju suradnje između parlamenata dviju država, a najavljen je i posjet visoke delegacije njemačkog parlamenta Republici Hrvatskoj u okviru kojeg će posebna pozornost biti posvećena i pitanju nacionalnih manjina u Hrvatskoj i u širem kontekstu Europske unije. 

Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju upoznao je veleposlanika Savezne Republike Njemačke s trenutačnim stanjem nacionalnih manjina u RH, naglasivši da je svaka politika prema manjinama koja se kreira na perspektivama budućnosti puno plodonosnija od one koja se kreira na prošlosti. 

Milorad Pupovac i Jürgen Alfred Robert Staks složili su se da su obnova povjerenja, integracija te razvoj tolerancije i razumijevanja, posebno kroz sustav obrazovanja, nužni preduvjeti za rješavanje preostalih pitanja vezanih uz nacionalne manjine, a time i za razvoj društva u cjelini.