Marijana Balić, Zdravka Bušić i Domagoj Hajdukovć održali sastanak s armenskim veleposlanikom Ashotom Hovakimianom

Zagreb - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Marijana Balić i članovi Izaslanstva Zdravka Bušić i Domagoj Hajduković održali su u četvrtak sastanak s veleposlanikom Republike Armenije u Hrvatskoj Ashotom Hovakimianom.

Voditeljica Izaslanstva Balić uvodno je izrazila nadu da će i ovaj susret pridonijeti boljoj bilateralnoj suradnji te razvoju međuparlamentarnih odnosa između dvije zemlje. Naglasila je da su bilateralni odnosi između Hrvatske i Armenije dobri, međutim da su nažalost nižeg intenziteta što bi bilo potrebo promijeniti te razvijati političke, ali i gospodarske odnose. Posebno je kazala kako se nada da će se intenzivirati i suradnja između dvaju parlamenata, kako putem suradnje odbora i izaslanstava tako i putem suradnje dviju skupina prijateljstva. Osvrnula se i na situaciju u Gorskom Karabakhu te izrazila nadu da će se pregovori nastaviti u cilju postizanja trajnog mira i stabilnosti u regiji.

Veleposlanik Hovakimian je u nastavku sastanka iznio stajališta Armenije o brojnim pitanjima, posebno vezano za Gorski Karabakh te je prezentirao situaciju nakon potpisivanja trilateralne izjave o primirju. Posebno je iskazao zabrinutost za humanitarnu situaciju na tom području i založio se za oslobađanje ratnih zarobljenika. Dogovoreno je na kraju da će se suradnja između dvije zemlje nastaviti i da je svakako potrebno jačati bilateralne odnose.