Marijana Balić i Zdravka Bušić primile veleposlanika Azerbajdžana Fakhraddina Gurbanova

Zagreb - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Marijana Balić i članica Izaslanstva Zdravka Bušić sastale su se u petak s  veleposlanikom Azerbajdžana u Republici Hrvatskoj  Fakhraddinom Gurbanovim.

Tijekom sastanka potvrđeni su  vrlo dobri bilateralni odnosi Hrvatske i Azerbajdžana kao i  dobra suradnja u okviru Parlamentarne skupštine Vijeća Europe. Iako se intenzitet sveukupne suradnje zbog pandemije koronavirusa  smanjio, sugovornici su se složili kako postoje brojna područja od zajedničkog interesa koja mogu doprinijeti daljnjem jačanju i proširenju suradnje, među ostalim, područje energetike i informatičke tehnologije. Govoreći o parlamentarnoj suradnji, izražena je nada da će se što prije uspostaviti izravni kontakti parlamentarnih izaslanstava, posebice dviju međuparlamentarnih skupina prijateljstva.

Bilo je riječi i o situaciji na Gorskom Karabahu nakon uspostave primirja u studenome prošle godine. U vezi s tim, voditeljica Izaslanstva Marijana Balić ponovila je kako hrvatska strana svojim iskustvom u procesu mirne reintegracije može pomoći  Azerbajdžanu.