Luka Bebić izrazio sućut povodom smrti Savke Dabčević-Kučar

Zagreb – Povodom iznenadne smrti Savke Dabčević-Kučar predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio je članovima njezine obitelji izraze sućuti:

"Vijest o smrti gospođe Savke Dabčević-Kučar iskreno me rastužila. Njezinim odlaskom Hrvatska je ostala bez hrabre i odlučne vizionarke, političarke i znanstvenice, jedne od vodećih ličnosti hrvatske povijesti.

Politički rad i djelovanje gospođe Dabčević-Kučar, kao predsjednice Izvršnog vijeća Hrvatske, kao vodeće ličnosti hrvatskog proljeća, oporbene stranačke prvakinje i zastupnice u Hrvatskom saboru, bio je uvijek usmjeren na afirmaciju hrvatskih političkih i gospodarskih interesa, državnosti Republike Hrvatske i gospodarsku politiku temeljenu na tržišnim uvjetima sa socijalnim elementom te na demokratizaciju hrvatskog društva.

I onda kad je bila neprekidno proganjana i prozivana, zbog svojih naprednih ideja, kao i do kraja svoga života, gospođa Dabčević-Kučar ostala je ustrajna u ostvarivanju svoje vizije Hrvatske kao demokratske, suverene i neovisne države.

U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora te u svoje osobno ime upućujem izraze sućuti poštovanoj obitelji."
 

Autor: Ured predsjednika Sabora