Leko se sastao s organizatorima braniteljskog prosvjeda

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko održao je radni sastanak s organizatorima braniteljskog prosvjeda Đurom Glogoškim, Antom Deurom i Josipom Klemmom kako bi se pokušao postići dogovor o pitanjima iz djelokruga Sabora. 
 
Udruga stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine predala je u saborsku proceduru zahtjev za odgodu primjene Zakona o mirovinskom osiguranju, koji treba stupiti na snagu 1. siječnja 2015. godine. Predsjednik Udruge Đuro Glogoški rekao je kako odgodu traže dok se ne pronađe rješenje koje će biti zadovoljavajuće za braniteljsku populaciju. Predsjednik Sabora rekao je kako će taj zahtjev biti upućen na očitovanje saborskim odborima za ratne veterane i za financije i državni proračun. 
 
Razgovarali su i o zahtjevu da se donese Ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja. Leko je predložio da Odbor za ratne veterane organizira sastanak s predstavnicima svih braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskoga rata kako bi se o tome pokušala usuglasiti stajališta. 

Autor: Ured predsjednika Sabora