Leko primio veleposlanika Kazahstana Aslana Mussina

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je veleposlanika Kazahstana u RH Aslana Mussina. Leko je istaknuo da je želja Hrvatske osnažiti političku i gospodarsku suradnju dviju zemalja, posebno kad je riječ o mogućim ulaganjima kazahstanskih gospodarstvenika.  

Mussin je izrazio žaljenje što usprkos dobrim političkim odnosima nijedan bilateralni sporazum koji je zadnjih godina bio pripreman nije potpisan. Dodao je kako treba ponovno razmotriti i neke temeljne sporazume koji su potpisani prije deset ili više godina, jer su danas zastarjeli, poput Deklaracije o bilateralnim odnosima. Kao prioritet svog mandata, Mussin je postavio za cilj da s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova dovrši pripremu niza dokumenata bez kojih, kako je rekao, nisu moguće ni investicije. Izdvojio je važnost potpisivanja Sporazuma o zaštiti uzajamnih investicija i Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. 

Mussin je naglasio kako za hrvatske gospodarstvenike postoji veliki prostor za ulazak na tržište Kazahstana, poglavito u području poljoprivrede, tehnologije i inovacija. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora