Leko primio u nastupni posjet švedskog veleposlanika Schmidta

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Švedske Larsa Schmidta. 

Leko je istaknuo da su odnosi Hrvatske i Švedske partnerski i prijateljski. Kao potvrdu te suradnje istaknuo je prošlogodišnji posjet Hrvatskoj švedskog kralja Carla Gustafa i kraljice Silvije. -Imamo sreću da možemo koristiti iskustva Švedske vezano za politiku i fondove Europske unije, rekao je Leko, zauzevši se za jaču parlamentarnu suradnju. Dodao je kako Hrvatska želi švedske investitore, a posebno je izrazio zadovoljstvo porastom broja švedskih turista.

Schmidt je zahvalio Hrvatskoj na gostoprimstvu koje je pružila švedskom kraljevskom paru, ocijenivši da je to bio poticaj za zbližavanje i još jaču suradnju Švedske i Hrvatske. Istaknuo je da ima mnogo područja na kojima je moguće unaprijediti suradnju, posebno kad je riječ o obrani i turizmu. Schmidt je naglasio i veliku ulogu hrvatske dijaspore koju vidi kao most između dviju zemalja.   

Leko i Schmidt razgovarali su i o izborima za Europski parlament koji se održavaju u svibnju ove godine. Izrazili su očekivanje da će odaziv hrvatskih građana biti veći nego prošle godine.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora