Leko primio predsjednika Eurochambresa Richarda Webera

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je predsjednika Eurochambresa Richarda Webera koji boravi u Hrvatskoj na poziv Hrvatske gospodarske komore. 

Weber je naglasio kako Eurochambres ima tri glavna cilja, koja su ujedno i razlog njegova posjeta Hrvatskoj, a to su: profesionalno obrazovanje, inovacije u industrijskoj strategiji i rješavanje problema visokih troškova energije u industriji. Pozdravio je razgovore o reformi Hrvatske gospodarske komore (HGK). Istaknuo je kako je važna orijentacija na mala i srednja poduzeća, koja su temelj europskoga gospodarstva. 

Leko je izrazio zadovoljstvo susretom. Podsjetio je kako na hrvatsku gospodarsku situaciju znatno utječe okruženje, osobito stanje u Europskoj uniji s kojom posluje 70 posto hrvatskih gospodarstvenika. 

Sastanku su prisustvovali i predsjednik saborskoga Odbora za gospodarstvo Ivo Jelušić, predsjednik HGK Luka Burilović, potpredsjednik HGK za međunarodne poslove Domagoj Juričić i savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje u HGK-u Davorko Vidović. 

Eurochambres je udruženje europskih trgovinskih i gospodarskih komora koje okuplja više od 20 milijuna poduzeća iz 45 europskih država. Hrvatska gospodarska komora članica je Eurochambresa od 2000. godine.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora