Leko primio izaslanstvo Svjetskoga dječjeg parlamenta

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je izaslanstvo Svjetskoga dječjeg parlamenta, neprofitne udruge kojoj je cilj promicanje emocionalnoga i građanskoga odgoja djece sukladno s Konvencijom UN-a o pravima djece. 

Ambasadorica Svjetskoga dječjeg parlamenta Daniela Ninčević rekla je da udruga već četiri godine u osnovnim školama provodi program „Hrvatsko veličanstvo dijete“ koje je kao izvannastavnu aktivnost odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Istaknula je da je Svjetski dječji parlament hrvatski brend i da im je cilj izvesti ga u druge europske i svjetske zemlje u kojima bi se osnovali nacionalni dječji parlamenti. Izrazili su želju za održavanjem sjednica Dječjega parlamenta u Hrvatskome saboru kako bi djeca imala priliku naučiti pozitivne vrijednosti demokracije i Ustava RH. 

Leko je istaknuo da je ulaganje u djecu, osobito u njihovo obrazovanje, najbolji cilj svakog društva. Dodao je kako moguće održavanje sjednica Dječjega parlamenta u Saboru treba dogovoriti sa saborskom Službom za građane. 

Dječji predsjednik Svjetskoga dječjeg parlamenta Luka Šegić i dječji predsjednik Dječjega parlamenta Hrvatske Jakov Šitum uručili su predsjedniku Hrvatskoga sabora zahvalnicu „Srcem za dječja prava“ zbog promicanja ljudskih prava i vrijednosti te lijepa ponašanja u vođenju saborskih sjednica. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora