Izrazi sućuti predsjednika Sabora povodom potresa u Indiji i Pakistanu

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je izraze sućuti predsjednicima parlamenata Indije i Pakistana povodom snažnog potresa koji je u subotu ujutro pogodio te dvije zemlje i usmrtio najmanje 30 000 ljudi.

„Najveći gubitak u ovoj kataklizmi predstavljaju zauvijek ugasli ljudski životi koji su za sobom ostavili nenadoknadivu prazninu i tugu, ponajviše u srcima svojih najbližih“, ističe se u pismu predsjedniku pakistanske Nacionalne skupštine Chaudhryju Amiru Hussainu.

„U ime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora te u svoje osobno ime izražavam najiskreniju sućut Vama kao i svim obiteljima poginulih i unesrećenih“, navodi se dalje u pismu predsjednika Sabora.

U poruci predsjedniku Zastupničkog doma indijskog parlamenta Somnathu Chatterjeeu predsjednik Sabora Vladimir Šeks je napisao: „Duboko me ražalostila vijest o snažnom potresu koji je odnio brojne ljudske živote i nanio velike materijalne štete u Vašoj zemlji. Svaki gubitak ljudskog života težak je udarac za tugujuće, posebice kada se to događa nenadano i kada to, kao u slučaju prirodnih katastrofa, nije bilo moguće spriječiti“.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora