Izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske kod predsjednika Sabora

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske u kojem su bile predsjednica Saveza mr. Anka Mandušić, tajnica Saveza Lana Hristov i predsjednica Europske skautske uprave Lidija Pozaić-Frketić.

Predsjednica Saveza izviđača Hrvatske Anka Mandušić izvijestila je predsjednika Sabora o značaju osnivanja odbora Hrvatske izviđačke parlamentarne unije u Hrvatskom saboru kao tijela koje kontaktima svojih članova i njihovim djelovanjem može u znatnoj mjeri pridonijeti djelotvornijem rješavanju problema mladih, posebice djece i mladeži učlanjenih u udruge izviđača. Tome bi, po mišljenju predstavnica Saveza izviđača Hrvatske, mogla pridonijeti i kandidatura Hrvatske za organiziranje i ugošćavanje sastanka predstavnika parlamentarnih odbora na svjetskoj razini 2009. godine koju bi trebalo istaknuti na sljedećem sastanku 2006. godine u Senegalu.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks, i sam bivši izviđač, se složio da izviđačka organizacija svojim djelovanjem ima važnu ulogu u društvu jer okuplja mlade ljude i u njima potiče osjećaj odgovornosti, toleranciju, međusobno uvažavanje i zdrav odnos prema radu. Izaslanstvu Saveza izviđača Hrvatske je zajamčio punu potporu njihovim projektima od kojih je prvi i trenutno najhitniji osnivanje pododbora Hrvatske izviđačke parlamentarne unije u okviru Odbora za obitelj, mladež i šport Hrvatskog sabora.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora