Izaslanstvo Hrvatskoga sabora sudjeluje na zasjedanju Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

Rim - Izaslanstvo Hrvatskoga sabora sudjeluje na zasjedanju Parlamentarne skupštine Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative (PD SEI) koja se održava 7. i 8. studenog 2019. godine u Rimu. 

Voditelj Izaslanstva Damir Mateljan i članovi Stjepan Čuraj i Mihael Zmajlović s predstavnicima trinaest država članica SEI-ja, predstavnicima Tajništva SEI-ja i gostima sudjeluju u radu godišnje skupštine koja se održava pod predsjedanjem Italije s temom: „Razvoj infrastrukture za konkurentnije poslovanje na području Srednjoeuropske inicijative" ('Developing Infrastructures for More Competitive Businesses in the CEI Area'). 

Plenarnom zasjedanju Parlamentarne skupštine SEI-ja su prethodili sastanci glavnih odbora PD SEI-ja na kojima su birani novi predsjednici i potpredsjednici odbora. Sastanku Glavnog odbora za politička pitanja predsjedao je voditelj hrvatskoga izaslanstva Damir Mateljan, a za novog predsjednika Odbora jednoglasno je izabran zastupnik Peđa Grbin, voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u PD SEI. Zastupnik Stjepan Čuraj izabran je za potpredsjednika Glavnog odbora za gospodarska pitanja.