Izaslanik predsjednika Sabora Žarko Tušek sudjelovao na dodjeli priznanja Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore

Zagreb – Predsjednik Odbora za gospodarstvo i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Žarko Tušek sudjelovao je u ponedjeljak na dodjeli priznanja Zlatna kuna koju tradicionalno organizira Hrvatska gospodarska komora.

I ove godine dodijeljena su priznanja kojima se nagrađuju najuspješnije hrvatske tvrtke, banke i osiguravajuća društva za uspješnost u poslovanju i doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva, a tom prigodom dodijeljena je i Zlatna kuna za životno djelo Marijanu Živkoviću, vlasniku lanca trgovina Patričar te je dodijeljeno i posebno priznanje Hrvatskim cestama d.o.o. za projekt cestovne povezanosti Južne Dalmacije izgradnjom Pelješkog mosta.

Predsjednik Odbora Tušek uručio je priznanje Zlatna kuna za najuspješnije srednje trgovačko društvo društvu Košćal d.o.o. iz Popovače.

Priznanje Zlatna kuna dodjeljuje se još od osamostaljenja Hrvatske, a ideja o ovome priznanju nastala je kao izraz težnji da gospodarstvo, tada tek osnovane demokratske i neovisne Republike Hrvatske, na samom početku postojanja poprimi osobine kune, simbola izdržljivosti, snalažljivosti, spretnosti i blagostanja.