Izaslanica predsjednika Sabora Zdravka Bušić sudjelovala na biskupskom ređenju izabranog banjolučkog biskupa mons. Željka Majića

Banja Luka – Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Zdravka Bušić nazočila je u subotu, u banjolučkoj katedrali svetoga Bonaventure, biskupskom ređenju mons. Željka Majića, izabranog banjolučkog biskupa.

Glavni zareditelj bio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić, a suzareditelji bili su dosadašnji banjolučki biskup mons. Franjo Komarica te mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj mons. Petar Palić.

Danas biskup u miru, mons. Franjo Komarica vodio je Banjolučku biskupiju od 1989., u najtežim vremenima rata i progonstva svojih vjernika.

Novi banjolučki biskup kazao je kako je svjestan kušnje vođenja „napaćene, mučeničke i prognane crkve Banjolučke biskupije“. -Stavljanjem težišta na snagu vjere i nade u zajedništvu s vjernicima, uvjeren sam da možemo pobijediti sve izazove, rekao je biskup Majić.

-Nadajmo se da će se novozaređenom biskupu mons. Majiću, u novim okolnostima otvaranja pregovora Bosne i Hercegovine s Europskom unijom, otvoriti i put povratka Hrvata na svoja vjekovna ognjišta, rekla je tijekom svojeg boravka u Banjoj Luci zastupnica Zdravka Bušić.