Izaslanica predsjednika Sabora Zdravka Bušić nazočila obilježavanju “Dana sjećanja 2024.“ i kulturno-vjerskoj svečanosti “Vratimo nadu zavičaju“

Posavska Mahala - Izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić, sudjelovala je u subotu na obilježavanju "Dana sjećanja 2024.“ u Posavskoj Mahali (općina Odžak). 

Tom su manifestacijom, u organizaciji i pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora, Vlade Županije Posavske i općine Odžak, komemorirane žrtve Drugog svjetskog rata i poraća odžačkog i podvučjačkog kraja u Posavskoj Mahali. 

Kako je tom prigodom istaknuto, općina Odžak od 1996. godine obilježava stradanja svojih sumještana nakon Drugog svjetskog rata, kada je pogubljeno najmanje 3411 ljudi, čija su imena uklesana na granitnim pločama Spomen-parka. Kao izaslanica predsjednika Sabora zastupnica Bušić je položila vijenac i zapalila svijeću, te nazočila molitvi, svečanom mimohodu i svetoj misi. 

Uz sudjelovanje na komemoraciji u Posavskoj Mahali, zastupnica Bušić, također u svojstvu izaslanice predsjednika Sabora, nazočila je na Plehanu kod Dervente na šestoj manifestaciji “Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine“ koja je ove godine održana pod geslom “Vratimo nadu zavičaju“, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Franjevačkog samostana Plehan. Svečanost je održana u zgradi Hrvatskog kulturnog društva “Napredak“, gdje je zastupnica Bušić, uime predsjednika Hrvatskoga sabora nazočne pozdravila prigodnim obraćanjem.