Hrvatski sabor odao počast djevojčici Anamariji stradaloj u potresu

Zagreb - Minutom šutnje za Anamariju, 15-godišnju djevojčicu koja je stradala u nedjeljnom potresu u Zagrebu, Hrvatski sabor u srijedu je nastavio rad u staroj Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici, jer je saborska zgrada u potresu pretrpjela oštećenja.

- Neka je Anamariji laka hrvatska zemlja, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.  

Sabor zasjeda u podrumu Inine zgrade koja za Hrvatsku ima povijesno značenje - Sabor je u njoj 1991. donio odluku o raskidu svih veza s Jugoslavijom.

Zastupnici poštuju stroge mjere zaštite od zaraze koronavirusa, raspršeni su po dvorani u kojoj su samo stolci, nema stolova.

Predsjednik Sabora Jandroković podsjetio je da u dvorani mogu biti maksimalno po dva predstavnika svakog od 15 zastupničkih klubova.

Kada dođe do glasovanja, glasovat će se tako da će 50 zastupnika biti u prvoj, isto toliko u drugoj, pa u trećoj skupini, najavio je. Zastupnike je zamolio za odgovornost i ozbiljnost.

- Htio bih da pokažemo da Hrvatski sabor može kvalitetno i odgovorno odigrati svoju ulogu, naša je glavna zadaća donošenje zakona, rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora  zastupnicima.

Autor: Hina