Hajduković primio veleposlanika Savezne Republike Njemačke Klinkea

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Robertom Richardom Klinkeom. 

Predsjednik Odbora Hajduković iskazao je zadovoljstvo dobrim prijateljskim i partnerskim odnosima Hrvatske i Njemačke. S obzirom da je Njemačka od Hrvatske drugom polovicom 2020. godine preuzela preuzela predsjedanje Vijećem EU-a istaknuo je kako njemački kolege rade odličan posao s obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusom. – Hrvatska se za vrijeme predsjedanja isto susrela s novonastalom situacijom uzrokovanom pandemijom i mislim da smo prošli kroz to bez većih poteškoća, rekao je Hajduković. 

Njemački veleposlanik u razgovoru je istaknuo kako dvije države imaju mnoge zajedničke interese i dobro surađuju, posebno na parlamentarnoj razini. – Pred nama su mnogi izazovi i odgovornost, nadam se da ćemo nastaviti surađivati istim intenzitetom, kazao je Klinke.

Potrebno je, usuglasili su se obojica, ojačati parlamentarnu suradnju posebno kroz skupinu prijateljstva koja je dobar način suradnje dviju država. U nastavku razgovora bilo je riječi o institucionalnom i zakonodavnom okviru kojim se uređuju prava nacionalnih manjina.