Hajduković primio turskog veleposlanika Hizlana

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Turske u Hrvatskoj Mustafom Babürom Hizlanom.

Predsjednik Odbora Hajduković iskazao je zadovoljstvo prijateljskim odnosima dviju zemalja te istaknuo važnost parlamentarne suradnje i njezinog daljnjeg intenziviranja.

Spomenuo je nedavni posjet saborskog izaslanstva Odbora za europske poslove Velikoj nacionalnoj skupštini Turske u Ankari gdje su boravili na poziv predsjednika Odbora za harmonizaciju s EU-om Mehmeta Kasima Gülpinara. –Razgovarali smo vrlo otvoreno o temama kao što su eurointegracijski put Turske i migracijskoj krizi, kazao je Hajduković. Govoreći o obilježavanju 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Turske sljedeće godine, predložio je da se organizira izložba u Hrvatskom saboru na tu temu.

Veleposlanik Hizlan govorio je o europskoj perspektivi Turske te rekao kako je to i dalje cilj bez obzira na izazovne odnose s Europskom unijom.

U nastavku sastanka razgovarali su o gospodarskoj suradnji dviju zemalja i dovršetku izgradnje Islamskog kulturnog centra u Sisku.