Gvozden Srećko Flego održao sastanak sa zamjenicom turskog veleposlanika Ayşe Selcan Şanli

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Gvozden Srećko Flego susreo se danas sa zamjenicom veleposlanika Republike Turske u Hrvatskoj Ayşe Selcan Şanli. 

Tema sastanka bila je skorašnje zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE), koje se održava u Strasbourgu od 26. do 30. siječnja 2015.. Şanli je pojasnila turska stajališta vezana uz dva aktualna pitanja iz područja ljudskih prava u Republici Turskoj, posebno uz pitanje slobode medija i borbe protiv terorizma te pitanje ravnopravnosti spolova. 

Naglasivši vrlo dobre bilateralne odnose dviju zemalja, Şanli je Flegi uručila informativne dokumente o navedenim događanjima te zamolila da ih hrvatska strana uzme u razmatranje prilikom usvajanja stajališta prije nadolazećeg zasjedanja PSVE-a. 

Flego je obećao da će se informacije svakako proučiti te izrazio nadu za još boljom suradnjom s Republikom Turskom na izradi i usvajanju dokumenata Parlamentarne skupštine iz područja slobode medija i općenito ljudskih prava.
 

Autor: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe