Gordan Jandroković održao susrete u ruskoj Dumi

Moskva - Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora, na čelu s predsjednikom Gordanom Jandrokovićem, sastalo se s predsjednikom Odbora za međunarodne poslove Državne Dume Ruske Federacije Konstantinom Kosačevom.

Tijekom razgovora hrvatskog i ruskog izaslanstva izraženo je zadovoljstvo visokom razinom bilateralnih odnosa te je izražena želja za njihovim daljnjim jačanjem, posebno u području gospodarstva. 

Gordan Jandroković upoznao je sugovornike s vanjskopolitičkim prioritetima Republike Hrvatske – članstvom u Europskoj uniji i NATO-u te razvojem dobrih odnosa sa susjednim državama. Sugovornici su se također osvrnuli i na stanje u regiji, u svijetlu rezultata referenduma u Crnoj Gori i pregovora o statusu Kosova, na odnose Ruske Federacije i Europske unije te na razvoj događaja u Iraku i Iranu.

Izaslanstvo saborskog Odbora za vanjsku politiku, na čelu s Gordanom Jandrokovićem, sastalo se i s potpredsjednikom Državne Dume Kupcovim, a boravit će i u Sankt Peterburgu gdje će razgovarati u Zakonodavnoj skupštini.