Gordan Jandroković održao sastanak s veleposlanikom Japana Keijijem Ideom

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za europske poslove i član Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković sastao se danas s veleposlanikom Japana u Hrvatskoj Keijijem Ideom. 

Sugovornici su razmijenili mišljenja o trenutačnoj unutarnjoj i vanjskopolitičkoj situaciji u Hrvatskoj i Japanu, aktualnim sigurnosnim pitanjima u svijetu te razmotrili stanje bilateralnih odnosa. Ocijenili su ih vrlo dobrima i prijateljskima. Jedan je od iskaza prijateljstva dvaju naroda i ponovno pružanje humanitarne pomoći Japana Hrvatskoj, ovoga puta područjima pogođenim teškim poplavama, na čemu je Jandroković još jednom zahvalio japanskom veleposlaniku. 

Veleposlanik Ide izrazio je zahvalnost i na pomoći koju je Hrvatska pružila Japanu nakon razornog potresa i cunamija 2011. godine. Daljnje jačanje gospodarskih odnosa, stvaranje povoljnijih uvjeta za japanske investicije u Hrvatskoj te nastavak znanstvene suradnje mogu biti dodatni poticaji za unapređenje suradnje naših dviju zemalja, istaknuo je Jandroković. 

Na kraju razgovora veleposlanik Ide najavio je održavanje "Japanske kulturne jeseni", manifestacije kojom će se tijekom rujna i listopada ove godine u hrvatskim gradovima javnosti pobliže predstaviti japanska kultura, održavanjem niza koncerata, projekcijama japanskih filmova i izložbama.
 

Autor: Služba za medije