Gari Cappelli primio veleposlanika Albanije Rizu Podu

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli sastao se u srijedu s veleposlanikom Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Rizom Podom s kojim je razgovarao o bilateralnim političkim i gospodarskih odnosima, parlamentarnoj suradnji i albanskom putu prema članstvu u Europskoj uniji. 

Sugovornici su potvrdili odlične političke odnose te istaknuli mogućnosti za produbljivanje gospodarske suradnje između Hrvatske i Albanije. Osvrnuli su se i na održavanje sumitta EU-Zapadni Balkan u Sloveniji.

Govoreći o jačanju parlamentarne suradnje predsjednik Odbora Cappelli se osvrnuo na kontinuitet dosadašnjih posjeta na razini vanjskopolitičkih odbora oba parlamenta, te naglasio kako postoji prostor za njezino dodatno osnaživanje. Dodao je da Hrvatska svojim iskustvom i znanjem iz procesa pregovora s Europskom unijom može pomoći Albaniji, te je u tom kontekstu potvrdio predanost i podršku Republike Hrvatske Albaniji na tom putu. Također je uputio čestitku Mimi Khodeli na njezinom reizboru za predsjednicu Odbora za vanjske poslove albanskog parlamenta. Osvrnuo se i na važnost summita EU-Zapadni Balkan održanog tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, te aktualnog summita u Sloveniji.

Veleposlanik Poda je zahvalio na donacijama za cjepivo koje je Albanija primila od Hrvatske te zahvalio na potpori u procesu integracije, izvijestivši  da je Albanija postigla znatne pomake u ispunjavanju kriterija za članstvo u Europskoj uniji.