Gari Cappelli održao sastanak s predsjednikom Odbora za vanjske poslove i dijasporu Skupštine Kosova Hakijem Abazijem

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli održao je u petak sastanak s predsjednikom Odbora za vanjske poslove i dijasporu Skupštine Kosova Hakijem Abazijem. 

Tijekom razgovora su istaknuti prijateljski i dobri odnosi između Hrvatske i Republike Kosova, a poseban naglasak stavljen je na buduće jačanje parlamentarne suradnje na razini vanjskopolitičkih odbora. Cappelli je izrazio potporu nastavku dijaloga između Beograda i Prištine naglasivši da Hrvatska snažno podržava europsku perspektivu Kosova, kao i članstvo Kosova u međunarodni organizacijama i regionalnim inicijativama. 

Abazi je Hrvatskoj uputio zahvalu na donaciji 10 tisuća doza cjepiva protiv Covida-19 u prevenciji i zaštiti od pandemije koja je ostavila posljedice na zdravlje i ukupnu gospodarsku situaciju Kosova te zamolio za potporu Hrvatske glede liberalizacije viznog režima. Razgovaralo se ujedno i o albanskoj manjini u Hrvatskoj i o hrvatskoj manjini na Kosovu koje predstavljaju nezaobilazan i važan most suradnje između dvije zemlje, kao i o važnosti poštivanja vladavine zakona kao temelja uspješne integracije zemalja jugoistočne Europe.