Furio Radin primio veleposlanicu Bugarske Genku Vasilevu Georgievu

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin održao je u srijedu sastanak s veleposlanicom Republike Bugarske u Hrvatskoj Genkom Vasilevom Georgievom. 

U razgovoru je naglašena vrlo dobra suradnja dviju zemalja, a sugovornici su se složili kako parlamentarna suradnja, posebice kroz aktivnosti Odbora za europske poslove, Odbora za poljoprivredu i  Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu može potaknuti i unaprijediti odnose u svim ključnim područjima. Izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom Odbora za turizam s potpredsjednicom Vlade i ministricom turizma Bugarske Nikolovom početkom listopada ove godine.

Potpredsjednik Radin kazao je kako su Hrvatska i Bugarska prijateljske zemlje koje imaju puno dodirnih točaka. – Imamo zajednički cilj, ulazak u Schengenski prostor i eurozonu i nadam se da ćemo ga s vremenom ostvariti, rekao je Radin. 

U nastavku razgovora bilo je riječi o uspostavi charter letova radi bolje povezanosti između dvije zemlje te gospodarskoj suradnji gdje postoji veliki potencijal za suradnju posebno na području infrastrukture, poljoprivrede i prehrambene industrije. Veleposlanica je upoznala potpredsjednika sa zajedničkim projektom Hrvatske i Bugarske o snimanju filma o glagoljici.