Franko Vidović održao sastanak s veleposlanikom Republike Koreje Won-sup Parkom

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-korejske međuparlamentarne skupine prijateljstva Franko Vidović održao je sastanak s veleposlanikom Republike Koreje Won-sup Parkom s kojim je razgovarao o dosadašnjoj suradnji dvaju parlamenata te jačanju postojećih gospodarskih veza.

Veleposlanik Park upoznao je voditelja Skupine Franka Vidovića s trenutačnom političkom krizom u Republici Koreji i sa stanjem u korejskoj Nacionalnoj skupštini.

Sugovornici su se složili kako je dosadašnja parlamentarna suradnja vrlo dobra s obostranim posjetima na najvišoj razini koje bi trebalo nastaviti održavati. U daljnjem su se razgovoru suglasili kako su međusobni odnosi dviju zemalja intenzivirani u posljednjih desetak godina, posebno nakon otvaranja korejskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Jačanje odnosa osobito je vidljivo na gospodarskom planu i u području turizma. U tom je smislu voditelj Skupine Franko Vidović izrazio nadu kako će otvaranje hrvatskog veleposlanstva u Seoulu u skorijoj budućnosti dati dodatan zamah postojećim međudržavnim vezama te biti važan promotor hrvatskog gospodarstva u njegovom boljem pozicioniranju na korejskom tržištu.

Franko Vidović izrazio je potporu interesu korejskih investitora za ulaganje u projekte na hrvatskoj državnoj i lokalnoj razini.

Autor: Hrvatsko-korejska međuparlamentarna skupina prijateljstva