Francuski veleposlanik u oproštajnom posjetu kod predsjednika Sabora

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u oproštajni posjet veleposlanika Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Francisa Bellangera.

Izražavajući zadovoljstvo suradnjom sa svim zastupnicima Sabora veleposlanik Bellanger je rekao kako se tijekom svog mandata usredotočio na uspostavu što tješnjih hrvatsko-francuskih parlamentarnih odnosa koje smatra važnima naročito sada kada se radi na usklađivanju nacionalnog zakonodavstva s europskim. Nazvavši grupe prijateljstva pionirima parlamentarne suradnje veleposlanik se pohvalno izrazio o njihovom doprinosu ukupnim hrvatsko-francuskim odnosima koji se, između ostalog, očituje u radu na mnogim zajedničkim projektima.

Predsjednik Sabora je francuskom veleposlaniku zahvalio na velikom osobnom doprinosu učvršćenju prijateljskih veza između Republike Hrvatske i Republike Francuske. Dobre parlamentarne odnose potrebno je i dalje razvijati ne samo na nacionalnoj, nego i na europskoj razini, naglasio je predsjednik Šeks te izvijestio veleposlanika Bellangera da je Sabor imenovao 15 članova i njihovih zamjenika u Zajednički parlamentarni odbor s Europskim parlamentom izrazivši želju Hrvatske da točan datum početka pregovora s Europskom unijom bude utvrđen do kraja ove godine. 

Zahvalivši još jednom veleposlaniku na prijateljskom odnosu prema Hrvatskoj predsjednik Šeks je izrazio zadovoljstvo planiranim službenim posjetom predsjednika Sabora na čelu izaslanstva Nacionalnoj skupštini Republike Francuske krajem siječnja iduće godine, kada će se pružiti prilika za dogovore u smjeru daljnjeg unapređenja bilateralne suradnje na razini parlamenata.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora