Domagoj Hajduković zaključio posjet Rabatu sastankom sa zastupnicama Savjetodavnog vijeća marokanskog parlamenta

Rabat – Posljednjeg dana boravka u Rabatu predsjednik Odbora za europske poslove i voditelj Hrvatsko-marokanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Domagoj Hajduković sastao se s potpredsjednicom Odbora za vanjske poslove, granice, nacionalnu obranu i okupirana područja Fatimom Ezzahrom Elyahyaoui i s predsjednicom Međuparlamentarne skupine prijateljstva Maroko - Hrvatska Savjetodavnog vijeća marokanskog parlamenta Najat Goumir.

Hajduković, Elyahyaoui i Goumir potvrdili su odlične bilateralne odnose između Republike Hrvatske i Kraljevine Maroko, prilikom čega je Elyahyaoui zahvalila na podršci koju Hrvatska pruža Maroku.

Sugovornici su se posebno osvrnuli na odličnu suradnju dviju zemalja u okviru multilateralnih organizacija. Razmijenjena su i mišljenja o političkoj i sigurnosnoj situaciji u sjevernoafričkoj regiji te o budućnosti Magreba i afričkog kontinenta. 

S marokanske strane iskazano je veliko zanimanje za intenziviranje bilateralnih odnosa s Hrvatskom. Elyahyaoui je posebno naglasila važnost produbljivanja povijesnih i kulturnih veza između Maroka i Hrvatske, kako bi bilateralni odnosi u budućnosti uključivali i jače gospodarske veze između dvije zemlje. 

Razgovaralo se i o suradnji međuparlamentarnih skupina prijateljstva, koje je Hajduković ocijenio odličnim alatom suradnje parlamentaraca. Najat Goumir izvijestila je o aktivnostima Međuparlamentarne skupine prijateljstva Maroko - Hrvatska Savjetodavnog vijeća.

Domagoj Hajduković, kao voditelj Hrvatsko-marokanske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Saboru, pozvao je Goumir da s izaslanstvom svoje Skupine posjeti Hrvatsku, što je s entuzijazmom prihvaćeno.