Domagoj Hajduković susreo se sa studentima Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u četvrtak skupinu studenata Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o studentima koji pohađaju kolegije „Politics and Political System of the European Union“ u okviru jednogodišnjeg diplomskog studija na engleskom jeziku „Master of European Studies“ te „Interest Groups and Lobbying in the European Union“ u sklopu preddiplomskog studija politologije.

Većina polaznika navedenih kolegija studenti su na razmjeni, koji dolaze iz različitih europskih zemalja kroz program Erasmus+, ali kao i prethodnih godina, u programima sudjeluje i skupina studenata iz izvaneuropskih zemalja poput Indonezije i Bangladeša.

Domagoj Hajduković predstavio je rad Odbora za europske poslove čiji je predsjednik, s posebnim naglaskom na odnos između Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, procedure razmatranja nacionalnih stajališta, te na iskustva Sabora u  provjerama poštovanja načela supsidijarnosti i političkim dijalogom s Europskom komisijom. S obzirom da je ove godine među polaznicima dvaju spomenutih kolegija i nešto veća skupina studenata iz Indonezije, Hajduković se osvrnuo i na posjet izaslanstva Odbora za europske poslove Jakarti u kolovozu ove godine.

Studente je zanimao i odnos Hrvatske kao članice Europske unije prema državama u susjedstvu koje žele biti dio europske obitelji te koliko nezakonite migracije Hrvatskoj predstavljaju problem.