Domagoj Hajduković razgovarao o bilateralnim odnosima s veleposlanicom Maroka Marrakchi

Zagreb – Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove i voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Maroko Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanicom Kraljevine Maroka u Republici Hrvatskoj Nour El Houda Marrakchi.

Na sastanku se razgovaralo o bilateralnim odnosima Hrvatske i Maroka tijekom sadašnjeg, 10. saziva Hrvatskog sabora. Marrakchi je zahvalila Hajdukoviću na organizaciji nedavnog posjeta parlamentarnog izaslanstva Maroka Hrvatskom saboru i Hrvatskoj, a Hajduković je izrazio svoje zadovoljstvo razvidnim pomakom u produbljivanju bilateralnih odnosa kroz parlamentarnu diplomaciju. 

– Program posjeta bio je izrazito kvalitetan i sadržajan te su naši parlamentarci bili u mogućnosti dobiti jasniju sliku Hrvatske i razmotriti mogućnosti daljnje suradnje, rekla je veleposlanica Marrakchi, na što je Hajduković konstatirao kako su putevi suradnje Hrvatske i Maroka potpuno otvoreni, pritom izrazivši nadu da će se dobra suradnja nastaviti i u idućem sazivu Hrvatskoga sabora.  

S obzirom na najavljeno raspuštanje Hrvatskoga sabora, veleposlanica Marrakchi je svoj posjet Saboru zaključila izrazima dobrih želja sudionicima na predstojećim parlamentarnim izborima.