Domagoj Hajduković primio veleposlanika Italije Pierfrancesca Sacca

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Talijanske Republike u Hrvatskoj Pierfrancescom Saccom s kojim je razgovarao o bilateralnim, te posebice gospodarskim odnosima dvije države.

Sugovornici su potvrdili tradicionalno prijateljske odnose dviju država koji se vide iz dobre političke i ekonomske povezanosti.

Hajduković je naglasio kako ima prostora da se osnaži parlamentarna suradnja posebno kroz parlamentarne skupine prijateljstava koje mogu pokrenuti nove inicijative i time ojačati odnose dviju država. Posebno je zahvalio na podršci koju je Italija pružila Hrvatskoj u NATO-u i Europskoj uniji kao i onoj nakon potresa koji su prošle godine zadesili Hrvatsku.

U nastavku razgovora Hajduković je kazao kako mnogo talijanskih tvrtki dobro posluje u Hrvatskoj te kako bi uz potporu institucija poslovanje bilo još bolje.

Govoreći o političkoj suradnji dvije zemlje Sacco je naglasio kako se treba sastati Koordinacijski odbor ministara dvije zemlje kako bi se dogovorila suradnja u područjima od zajedničkog interesa. Talijanski veleposlanik je, govoreći o gospodarskoj suradnji kazao kako ima perspektivu za daljnji rast, posebno na poljima ribarenja, poljoprivrede, klimatskih promjena, kulture i turizma.

U nastavku razgovora bilo je riječi o važnosti suradnje dviju država na lokalnoj razini, borbi protiv koronavirusa kao i o ulasku Hrvatske u Schengenski prostor.