Domagoj Hajduković primio veleposlanicu Helenske Republike

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u četvrtak sastanak s veleposlanicom Helenske Republike u Hrvatskoj Antoniom Katzourou. Razgovaralo se o bilateralnim temama te o jačanju parlamentarne suradnje.

Hajduković je kazao kako su odnosi dviju država vrlo dobri te da se mogu dodatno intenzivirati suradnjom parlamentarnih skupina prijateljstva. Rekao je kako vjeruje da će se dobra suradnja nastaviti čim to dopuste okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa te predložio virtualne sastanke između odbora i skupina prijateljstava. Osvrnuo se i na dinamične odnose u jugoistočnoj Europi i zaključio da zbog toga što živimo u osjetljivom području moramo surađivati kako bi pomogli stabilizaciji.

Veleposlanica Katzourou kazala je kako joj je čast što je Helenska Republika prva poslala donaciju Hrvatskoj nakon potresa koji su je pogodili krajem prošle godine. – Nažalost imamo veliko iskustvo s potresima i razumijemo tešku situaciju u kojoj ste se našli te nam drago da smo mogli pomoći, rekla je. 

Nastavak razgovora bio je posvećen migrantskoj politici kao jednoj od važnih tema i na kojoj dvije zemlje trebaju surađivati.