Domagoj Hajduković primio švicarsku veleposlanicu Emiliju Georgiev Regamey

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u srijedu veleposlanicu Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj Emiliju Georgiev Regamey.

Tijekom sastanaka razmijenili su mišljenja o bilateralnim odnosima Hrvatske i Švicarske koji su ocijenjeni dobrima, no složili su se kako treba dodatno poraditi na osnaživanju parlamentarnih odnosa, kao i međusobne komunikacije na parlamentarnoj razini, bilo putem virtualnih sastanaka, bilo razmjenom posjeta, kada se okolnosti nastale uslijed pandemije budu promijenile.

Sugovornici su razgovarali i o odnosima Švicarske Konfederacije s Europskom unijom, pri čemu je predsjednik Odbora Hajduković istaknuo kako osim s parlamentima zemalja članica EU-a, Odbor nastoji uspostaviti dinamičniju suradnju i s parlamentarcima država koje nisu članice, poput Švicarske, Norveške te država zapadnog Balkana kojima Hrvatska želi pomoći na putu u EU.

Hajduković i Georgiev Regamey suglasni su i kako hrvatska dijaspora u Švicarskoj ima značajnu ulogu u povezivanju dviju zemalja, te da što prije treba uspostaviti komunikaciju zainteresiranih parlamentaraca o temama od zajedničkog interesa za obje zemlje.