Davor Ivo Stier primio veleposlanika Azerbajdžana Fakhraddina Gurbanova

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Davor Ivo Stier primio je u srijedu veleposlanika Republike Azerbajdžana u Hrvatskoj Fakhraddina Gurbanova.

Veleposlanik Gurbanov iskazao je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima dviju zemalja, čemu svjedoče i brojni posjeti visokih dužnosnika. Izvijestio je potpredsjednika Odbora o formiranju i aktivnostima skupine prijateljstva u azerbajdžanskom parlamentu. Trgovinsku razmjenu Hrvatske i Azerbajdžana ocijenio je visokom, prvenstveno radi izvoza energenata. Veleposlanik je izvijestio potpredsjednika Odbora i o povijesti sukoba Azerbajdžana i Armenije oko Gorskog Karabaha.

Potpredsjednik Odbora Stier također je potvrdio vrlo dobre bilateralne odnose Hrvatske i Azerbajdžana te iznio već poznata stajališta Hrvatske i Europske unije. Naglasio je kako Hrvatska vjeruje u principe međunarodnog prava te osiguravanje mira i stabilnosti u međunarodnim odnosima. Istaknuo je veliki potencijal za unaprjeđenje gospodarskih odnosa dviju zemalja. Ocijenivši dosadašnju parlamentarnu suradnju dobrom, izrazio je nadu kako će skupine prijateljstva parlamentarne odnose još više intenzivirati.