Davor Božinović primio veleposlanika Republike Albanije Ilira Melu

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Hrvatskoga sabora Davor Božinović primio je veleposlanika Republike Albanije Ilira Melu.
 
Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Davor Božinović i veleposlanik Albanije Ilir Melo uvodno su potvrdili dobre bilateralne odnose dviju prijateljskih zemalja.
 
U nastavku se razgovaralo o europskoj budućnosti Albanije te o hrvatskim iskustvima iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom. Predsjednik Odbora Davor Božinović istaknuo je hrvatsku spremnost za razmjenu iskustava i znanja s Albanijom na području europskih integracija. Jačanje parlamentarne suradnje svakako može doprinijeti razmjeni iskustava na tom području, dodao je Božinović.
 
Razgovaralo se i o modalitetima za poticanje ekonomske suradnje Albanije i Hrvatske. - Jedan od glavnih interesa u mom mandatu bit će poticanje intenzivnije ekonomske razmjene, istaknuo je veleposlanik Ilir Melo te dodao da postoji značajan interes hrvatskih kompanija za ulaganja u Albaniji, posebice u okvirima malog i srednjeg poduzetništva.
 
Sugovornici su razmijenili mišljenja i o stanju u regiji jugoistočne Europe pri čemu je veleposlanik Melo Hrvatsku istaknuo kao ključan faktor u regionalnim procesima. Bilo je riječi i o razvoju prometne i energetske infrastrukture u Albaniji. 

Autor: Služba za medije