Darko Horvat primio katarsku veleposlanicu šeiku Mozu bint Nasser bin Ahmed Ali Al-Thani

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-katarske međuparlamentarne skupine prijateljstva Darko Horvat primio je u petak veleposlanicu Države Katar u Hrvatskoj šeiku Mozu bint Nasser bin Ahmed Ali Al-Thani.

Horvat je u uvodnom dijelu razgovora izrazio zadovoljstvo susretom te ocijenio kako bi dosadašnje dobre odnose Hrvatske i Katara u budućnosti trebalo dodatno unaprijediti, posebice na gospodarskome području. 

Upoznao je veleposlanicu sa željom da se organizira sastanak hrvatskih i katarskih gospodarstvenika što bi bila dobra prigoda za poduzetnike obiju strana da dogovore realizaciju svojih projekata kako na hrvatskom, tako i na katarskom tržištu. Ujedno je pozvao Katarsko-hrvatsku skupinu prijateljstva katarskoga parlamenta da posjeti Hrvatsku u narednom razdoblju.

Veleposlanica Države Katar pozdravila je inicijativu voditelja Hrvatsko-katarske skupine prijateljstva za organizaciju susreta hrvatskih i katarskih gospodarstvenika te naglasila da su gospodarske teme otvorene s obje strane. Istaknula je kako želi promovirati dobre odnose naših država i intenziviranje suradnje na području gospodarstva i energetike.

Autor: Hrvatsko-katarska međuparlamentarna skupina prijateljstva